Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Patrick Van Lijsebetten

CEO, Gedelegeerd Bestuurder

Patrick behaalde in 1980 zijn diploma als ingenieur elektronica/systeemanalist aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst, en de KUL te Leuven (M.Sc, Eur.Ing).

Tijdens zijn daarna volgende carrière behaalde hij bijkomende diploma’s als Certified Change Manager, Interim Manager, Executive MBA aan de Antwerp Management School, en volgde hij opleidingen Director en Board Effectiveness bij GUBERNA (Instituut voor Bestuurders). Als Certified Director neemt Patrick deel aan diverse externe raden van advies en is hij actief in externe raden van bestuur.

Na > 20 jaar actief te zijn geweest als ingenieur in de B2B industrie, besloot hij in 2001 “Atlantae Executive Search” op te richten, een gespecialiseerd headhuntersbureau voor ingenieurs, en voor ervaren commerciële en management profielen.

In 2012 besloot hij samen met de aandeelhouders van E+ NV, om Atlantae onder te brengen en te laten fuseren met het vroegere Egeminplus, een gespecialiseerd wervings- en selectiekantoor voor hoger opgeleide technische Bachelor en Master profielen. Voortaan vonden de klanten een uitgebreid dienstenaanbod onder één dak: werving en selectie, tijdelijke uitzendarbeid en interim voor ingenieurs, én executive search.

In april 2016 was de tijd rijp om dit geconsolideerd geheel onder een nieuwe naam in de markt te zetten: de geboorte en doorstart van Rialto Recruitment NV, verwijzend naar de wereldvermaarde Rialto brug in Venetië, symboliserend dat we de brug willen vormen tussen kandidaten en werkgevers, en tussen de industrie en hogescholen/universiteiten.

Tevens werd Rialto Recruitment aangeduid als exclusieve Belgische partner binnen het wereldwijde Executive Search netwerk van IMSA met vestigingen in > 25 landen verspreid over de 5 continenten. Als Industry Practice Leader neemt hij ook hier het voortouw om alle internationale partners te steunen in hun verdere lokale expansie.

Naast zijn mandaat als CEO & Gedelegeerd Bestuurder bij Rialto Recruitment, is Patrick nog steeds Bestuurder van Atlantae Executive Search, en Zaakvoerder van Interpres BVBA, actief binnen de consultancy op het vlak van bedrijfsmanagement. Daarnaast is hij actief in diverse advies- en bestuursraden bij oa. VOKA, CxO, Netwerk Ondernemen, GUBERNA, ….