Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Karen Jacobs

Senior Recruitment Consultant

Karen behaalde een universitair diploma in de Kunstwetenschappen en Archeologie. Na een carrière van vijf jaar binnen de bank- en verzekeringswereld zette Karen in 2005 haar eerste stappen binnen de rekruteringswereld en dit binnen de ‘no cure – no pay’ dienstverlening.

De klemtoon op het werven en selecteren van hoger opgeleide bedienden was steeds als een rode draad doorheen haar parcours verweven. Karen vervulde diverse functies van consultant werving en selectie tot kantoorverantwoordelijke, business developer en certified competency assessor. Gedurende de laatste jaren was zij vooral actief binnen de selectie- en rekrutering van hoger opgeleide bedienden maar nog steeds vanuit de ‘no cure – no pay’ invalshoek.

Met veel enthousiasme zet zij dan nu bij Rialto Recruitment haar eerste stappen binnen het segment van de executive search. Dit is voor haar na zestien jaar een logisch vervolg binnen haar carrièrepad. Voor Karen heeft steeds de kwaliteit geprimeerd bovenop de kwantiteit in de HR-dienstverlening. Binnen Rialto Recruitment kan dit nog meer diepgang krijgen door de exclusieve dienstverlening naar de klanten toe.

Voor Karen geldt de leuze: ‘We don’t grow when we stay inside our comfort zone!’. Kandidaten professioneel begeleiden in hun belangrijke stap naar een carrière-switch draagt zij dan ook hoog in het vaandel. Open communicatie en wederzijds respect doorheen het hele rekruteringstraject is voor haar dan ook inherent aan de selectieprocedure.

Of hoe ze zelf schetst: ‘Met mijn uitstekend gevoel voor analyse, mijn kritische blik op de dingen en met mijn gezonde honger naar kennis vind ik het bijzonder fijn om alle criteria die belangrijk zijn om een opdracht te doen slagen in kaart te brengen. Ik hou er enorm van om op zoek te gaan naar de ideale kandidaat voor de vacature en om binnen dit proces steeds rekening te houden met de verwachtingen van alle partijen. Niet alleen moet de ideale kandidaat beantwoorden aan de gevraagde competenties maar bovenal moet steeds ‘the fit to the company’ aanwezig zijn en dit in combinatie met de intrinsieke motivatie van de kandidaat om van job te veranderen. Deze moet immers groot genoeg zijn. Ik ben een zeer praktisch ingesteld maar ook oplossingsgericht en realistisch persoon die graag resultaten behaalt. Graag stort ik mij op nieuwe complexe projecten die mij uitermate boeien. Mijn drive en vurig enthousiasme om de juiste kandidaat te vinden is inherent aan mijn persoonlijkheid en is tevens mijn motor tot succes!’