Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Assessments

Aanvullend bij een rekrutering kan op assessment centers beroep worden gedaan, met het oog op een bijkomende objectieve evaluatie in het rekruteringsproces.
Voor de assessments werken we samen met ASCENTO, onze zustermaatschappij binnen de AGILITAS en PROMAN groep.

Ascento heeft diverse kantoren verspreid over alle provincies.
Het hoofddoel van een assessment center is om een selectie van interne of externe kandidaten objectief te kunnen observeren en screenen.
De doelstelling? De competenties van de kandidaat zo objectief mogelijk toetsen aan de functie, de bedrijfswaarden en de visie van uw organisatie. Dit kan individueel of in groep gebeuren. Hoe gaat het in zijn werk?

In samenspraak met u bepalen we op voorhand een set van competenties. Uw eigen competentiemodel komt daarbij zeker van pas, aangevuld met input uit het Ascento competentiehandboek.

Tijdens elk assessment worden minstens twee assessoren betrokken, die samen tot een weloverwogen rapport en advies komen.

Een assessment biedt de kans om sterktes en eventuele ontwikkelingspunten van de potentiële kandidaat in kaart te brengen. Wij leveren u een objectief rapport en advies en voorzien rechtstreekse feedback aan de kandidaat.
Verschillende formules zijn mogelijk. Full day assessments, half day assessments en online assessments met behulp van remote-interviewtechnieken.