Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Assessments

Aanvullend bij een rekrutering, of met het oog op verdere talentontwikkeling van uw medewerkers, kan op assessment centers beroep worden gedaan, met het oog op een bijkomende objectieve evaluatie. Meerdere mogelijkheden kunnen we hier aanbieden, gaande van academisch onderbouwde computertesten to diepgaande halve of volle dagen durende assessment centers waar meerdere assesoren worden voor ingeschakeld.

Voor computergestuurde profielanalyses, bestaande uit een vragenlijst (150 vragen), werkt Rialto Recruitment samen met talentoday.

Met onze computertesten kunnen we een profielschets maken van onze kandidaten, of uw medewerkers zet het oog op de verdere talentontwikkeling binnen het bedrijf. Meerdere rapporten kunnen hiervoor opgesteld worden.
MyPrint One Page Report

Een momentopname van de soft skills van een persoon, inclusief een samenvatting van de belangrijkste eigenschappen van een persoon op het gebied van persoonlijkheid, motivatie en gedrag.

Premium Report met persoonlijkheidsradar

Dit is waar persoonlijke data van medewerkers “informatie over mensen” wordt. Dit rapport schetst de eigenschappen van de softskills die mede het succes bepalen van de medewerker in zijn/haar bepaalde functie, terwijl het de leidinggevenden houvast en begeleiding bieden bij aanwerving, carrièreplanning, training en promotiebeslissingen.

DOWNLOAD Example Report

Collaboration Report

Een tool voor het verbeteren van één-op-één samenwerking en productiviteit op de werkplek. In de samenwerkingsrapporten van Talentoday Manager worden de softskills van de medewerkers en/of leidinggevenden, en groeps-DNA geanalyseerd om organisaties te helpen effectievere, veerkrachtige teams op te bouwen.

DOWNLOAD Example Report

Groeps DNA report

Een soft skills-tool voor het identificeren en maximaliseren van de teamsynergie en die tevens op algoritmen gebaseerde kandidaat-matching en profielontwikkeling biedt. In slechts een paar seconden heb je een uitgebreid en gedetailleerd profiel dat de persoonlijkheid, motivaties en gedragingen van een persoon onderzoekt en deze afzet ten opzichte van de DNA van de groep waarmee moet samengewerkt worden.

 

Voor de assessments werken we samen met ASCENTO, onze zustermaatschappij binnen de AGILITAS en PROMAN groep. Zij bieden dags-assessment centers aan waar meerdere assessoren dieptegesprekken en voeren, en/of oefeningen uitwerken, om de match te kunnne bepalen tussen de kandidaat en de functie waarvoor deze kandidaat wordt aangeworven. Ook in het kader van talentmanagement, doorgroei van collega’s in bedrijven (promoties), kunnen deze assessments een beeld geven van de sterktes, zwaktes, leerpunten van de diverse kandidaten.

Ascento heeft diverse kantoren verspreid over alle provincies.
Het hoofddoel van een assessment center is om een selectie van interne of externe kandidaten objectief te kunnen observeren en screenen.
De doelstelling? De competenties van de kandidaat zo objectief mogelijk toetsen aan de functie, de bedrijfswaarden en de visie van uw organisatie. Dit kan individueel of in groep gebeuren. Hoe gaat het in zijn werk?

In samenspraak met u bepalen we op voorhand een set van competenties. Uw eigen competentiemodel komt daarbij zeker van pas, aangevuld met input uit het Ascento competentiehandboek.

Tijdens elk assessment worden minstens twee assessoren betrokken, die samen tot een weloverwogen rapport en advies komen.

Een assessment biedt de kans om sterktes en eventuele ontwikkelingspunten van de potentiële kandidaat in kaart te brengen. Wij leveren u een objectief rapport en advies en voorzien rechtstreekse feedback aan de kandidaat.
Verschillende formules zijn mogelijk. Full day assessments, half day assessments en online assessments met behulp van remote-interviewtechnieken.